Een zakelijke lening voor startende ondernemers door omwegen

creditcardVoor de ondernemers die net een bedrijf beginnen is het heel vaak moeilijk om een krediet te krijgen. Daarom wordt er nu gekeken naar alternatieve manieren die misschien minder ideaal zijn, maar toch om u te helpen met een zakelijke lening voor startende ondernemers. Wij geven u graag paar tips om u verder te helpen!

bank-banking-blueEen paar tips wat u kan doen om andere te overtuigen

Een makkelijke eerste stap is om naar familie, vrienden en kennissen te gaan of ze geïnteresseerd zijn om geld te investeren in je aankomende bedrijf. Als dat lukt dat mensen gaan investeren op deze manier, kunt u aan de banken laten zien dat je andere kan overtuigen. Wanneer dat zo is, is dat heel positief voor je invloed om in latere fase een zakelijke lening af te sluiten.

Voor een tweede stap is het slim om facturen uit handen te geven, door middel van factoring. daarvoor heb je een bedrijf nodig die je facturen doet factoren, zoals het bedrijf Atlantis financiers. Wanneer u dat doet, wordt de betalingsrisico overgedragen naar een ander. Zo krijgt de ondernemer zelf 95% van het totaalbedrag van de factuur en Atlantis financiers 5% en het betalingsrisico. De cijfers kunnen natuurlijk verschillend zijn. Vraag daarom altijd een offerte aan.

Een laatste optie is crowdfunding. Dat betekent dat de menigte financiert. Dan worden er vaak grote bedragen opgesplitst in tallozen kleine bedragen. Zo wordt bijvoorbeeld een investeringsbehoefte van een ton bijvoorbeeld opgesplitst in duizend keer 100 euro. Zo kan de menigte gaan financieren in een bedrijf waar ze wel iets in zien zitten in ruil voor een rente percentage.

Dit zijn dan paar oplossingen voordat je een zakelijke lening voor startende ondernemers kan aanvragen.  Kijk op de website van zakelijkeleningen.nl Voor tips en om ook kredietverschaffers te vergelijken.

 

Geef een reactie